l***l

Exhibition

2014/1/14 - 3/31
Star Quilt Exhibition

The Lakota people have a custom to give a star quilt to show their appreciation at an important ceremony. The star quilt on the wall is presented to the Institute for American Studies by Dr. Nora Antoine who gave a lecture last October at Rikkyo University.

January 14 - March 31, 2014
Ikebukuro Library, Rikkyo University

star_quilt_exhibition

★What is a star quilt?

The root of the star quilt can be traced to the patchworks which were learned and brought back by the Lakota girls who had been sent to boarding schools in the East in the late nineteenth century. The term star quilt is derived from the design of the morning star which has an important meaning for Lakota people. In modern days, star quilts have been used as wall hangings or bed covers, also they can be used as a substitute for a buffalo robe to cover one’s shoulder in a commendation ceremony. It is the best gift in the ceremony of “giveaway”.

Abe, Juri. Amerika Senjumin no Seishin Sekai. (Nihon Housou Shuppan Kyokai, 1994) p.125+.

★Dr. Nora Antoine

Dr. Nora Antoine, a Rosebud Sioux Tribal Member, has been the chair and an instructor of the Business Department at Sinte Gleska University in Mission, SD since 2000. Dr. Antoine has expertise in American Indian leadership and business management.

立教大学アメリカ研究所ホームページにご意見をお寄せ下さい。

[Send e-mail
ramins@rikkyo.ac.jp

封筒の画像をクリックしてください。

171-8501 豊島区西池袋3-34-1

立教大学アメリカ研究所